Monday 29 May 2023

Pequeñas empresas sostenibles en un mercado laboral digital. DIGI-GREEN-4-VET. 2021-2-ES01-KA210-VET-000051387

 

ERASMUS+ PROJECTE KA210:  Sustainable small size business ideas in a digital labour market. DIGI-GREEN-4VET.

Durant el curs escolar 2022-2023 s'estan realitzant algunes de les activitats previstes al nostre projecte, una associació estratègica a xicoteta escala per a Formació Professional juntament amb els centres educatius de Düsseldorf (Max-Weber-Berufskolleg) i de Porto (Escola de Comerç de Port). Núm. de projecte: 2021-2-ES01-KA210-VET-000051387.

Aquest projecte està estructurat en tres eixos:

  • Tres trobades professorat del projecte a cada ciutat, on dos docents per centre educatiu dissenyen els cursos en línia i les activitats que es realitzaran a les trobades grupals.
  • Tres cursos massius en línia (MOOC) sobre habilitats digitals (Digital Skills MOOC, coordinat per l'Escola de Comerç de Porto) realitzat el primer trimestre del curs 2022-2023, d'habilitats de sostenibilitat (Green Skills MOOC, coordinat pel CIPFP Ausiàs March de valència) realitzat el segon trimestre del curs actual i d'habilitats d'emprenedoria (Entrepreneurial Skills MOOC, coordinat pel centre Max-Weber-Berufskolleg) que tindrà lloc el curs 2023-2024. Cada MOOC finalitza amb la presentació de la tasca final de cada equip internacional dels estudiants.
  • Tres trobades de grup a cada ciutat del projecte, on 18 estudiants i 6 docents realitzen activitats relacionades amb les habilitats clau, activitats culturals, lúdiques, empresarials i interculturals que fomenten el treball en equip i la cooperació internacional.

Aquesta associació estratègica té un projecte eTwinning: Digigreen 4 VET Entrepreneurs a la plataforma European School Education Platform (ESEP).



S'ha realitzat en aquest curs escolar 2022-2023 la primera trobada preparatòria de professorat a València (del 26 al 30 de setembre de 2022) i dues trobades de grup:

Porto (Portugal): febrer 2022, del dia 6 al dia 11: 20 estudiants i 6 docents.

València (Espanya): abril 2022, del dia 24 al dia 29: 20 estudiants i 6 docents.

  

La primera trobada del projecte va a ser la de professorat a la ciutat del centre coordinador del projecte, València, on es van a acordar l’espai virtual i l’estructura dels MOOC. Es va fer un workshop amb l'empresa Heura, que ajuda a captar oportunitats, optimitzar les operacions amb recursos naturals i impulsar el creixement en una transició ordenada cap a un model econòmic sostenible.


A la trobada de Porto, es van preparar activitats de grup per dinamitzar els equips internacionals, es van elaborar kits d'eines digitals per conèixer-ne la utilitat i el maneig, es va celebrar el dia d'Internet segura (7 de febrer), es van compartir consells per millorar la navegació. segura a internet i es van realitzar visites a la ciutat i a una botiga de roba de segona mà per fomentar les 3R (reduir, reutilitzar i reciclar) a l'alumnat.

    

    

  

A la trobada de València es milloren les habilitats de sostenibilitat i es presenten els projectes de cadascun dels equips internacionals “Green plans”, per mitigar l'empremta de Carboni i millorar el nostre impacte en el medi ambient. El curs MOOC de Green Skills s'ha dissenyat amb el concepte d'Aula del Futur (Future Classroom Lab), de manera que les 6 àrees d'aprenentatge es localitzen als centres educatius, als domicilis, a les ciutats ia l'espai virtual del curs. Els plans de sostenibilitat s'exhibeixen als centres educatius del projecte per difondre el coneixement a les comunitats educatives.

Es visita el Parc Científic de la Universitat de València, de la mà de Kristin Suleng Furió, responsable de comunicació i les empreses Laser Food i PersiSkin, presentades pel director comercial Stephane Merit.












  

A les trobades que s'han fet fins ara, l'avaluació per part de les persones participants ha estat positiva, amb algun suggeriment de millora que s'han aplicat en trobades posteriors.

Clàusula d'exempció de responsabilitat:

"El projecte “KA210: 2021-2-ES01-KA210-VET-000051387 (Sustainable small size business idees in digital labour market. DIGI-GREEN-4VET), està cofinançat pel programa Erasmus+ 2021 de la Unió Europea. d'aquest article/notícia és responsabilitat exclusiva del CIPFP Ausiàs March de València, i ni la Comissió Europea ni el Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) són responsables de l'ús que es pugui fer de la informació difosa aquí.


No comments:

Post a Comment